מתכון: לחם עם שומשום

זמן הכנה 10 דקות, זמן תפיחה ראשונה 90 דקות, תפיחה שנייה 40 דקות. סה"כ שעתיים ו 20 דקות

 מתכון פשוט וקל להכנה, רמה – בינוני : 5

breadמצרכים:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 20 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים לחים
  • 700 גרם מים
  • 20 גרם סוכר (לא חובה)
  • שומשום

 

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר להכניס את הקמח, המלח, הסוכר (לא חובה) ולערבב ערבוב קצר למשך חצי דקה באמצעות וו הלישה. לאחר ערבוב המצרכים להוסיף 3/4 מכמות המים לקערה ולערבל למשך שתי דקות במהירות 2. בסיום שתי הדקות להמשיך בערבול הבצק ולהוסיף את השמרים ולאחר דקה נוספת להוסיף את שאר המים באיטיות, להעביר למהירות 4 למשך 7 דקות נוספות.

להשאיר את הבצק בקערה (עדיף מנירוסטה), לכסות בניילון נצמד ולהמתין כ – 90 דקות (זמן תפיחה ראשון). לאחר מכן ליצור מהבצק 4- 5 כיכרות לחם, לשים במגש ולהמתין כ – 40 דקות (זמן תפיחה שני). להעביר מברשת טבולה במים על גב כיכרות הלחם ולפזר כמות נכבדה של שומשום מעל.

להכניס לתנור בחום של 250 מעלות למשך חצי שעה.

שיהיה בתיאבון וספרו איך יצא לכם כאן בתגובות.

לא לשכוח לאכול עם חיוך ושמחה בלב.

    אז מה בא לך להכין היום

    זמן הכנה 10 דקות, זמן תפיחה ראשונה 90 דקות, תפיחה שנייה 40 דקות. סה"כ שעתיים ו 20 דקות  מתכון פשוט וקל להכנה, רמה - בינוני : 5 מצרכים: 1 ק"ג קמח לבן 20 גרם מלח 10 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים לחים 700 גרם מים 20 גרם סוכר (לא חובה) שומשום   אופן ההכנה: לקערת מיקסר להכניס את הקמח, המלח, הסוכר (לא חובה) ולערבב ערבוב קצר למשך חצי דקה באמצעות וו הלישה. לאחר ערבוב המצרכים להוסיף 3/4 מכמות המים לקערה ולערבל למשך שתי דקות במהירות 2. בסיום שתי הדקות להמשיך בערבול הבצק ולהוסיף את השמרים ולאחר דקה נוספת להוסיף…

    Review Overview

    User Rating: 3.97 ( 5 votes)

    About Refael Adari

    השאר תגובה

    %d בלוגרים אהבו את זה: