מתכון: סלט חצילים מרוקאי

כמות ל 8 אנשים

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול 2 שעות. סה"כ 2 שעות ו30 דקות. רמה – קל: 2

matbuha_with_hazilמתכון סלט החצילים המרוקאי דומה מאוד למתכון של סלט המטבוחה הרגיל, כאן פשוט מוסיפים חצילים מטוגנים. סלט החצילים יכול להיות חריף (רצוי מאוד) או רגיל. מי שלא רוצה בחריפות שיוריד רק את הפלפלים החריפים, כל השאר נשאר אותו הדבר. את ההמלחה אני אוהב לעשות כשהסלט קר, הטעם המתקבל שונה מאוד ולכן עדיף לתת נגיעות של מלח ופלפל בסוף.

לסלט החצילים המרוקאי יש שמות נוספים כגון: מטבוחה חצילים, חצילים ברוטב עגבניות ועוד. אז יאללה קדימה למתכון…. כי הוא פשוט מעולה וכדאי לכם כבר לטעום.

מצרכי בסיס:

  • 10 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות גדולות. העצלנים יכולים להשתמש במקום בעגבניות טריות בעגבניות מקולפות מקופסה 400 גרם.
  • 3 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים חתוכים לעיגולים עם הגרעינים
  • 1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות של 1/2 ס"מ על 2 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום חתוכות לפרוסות גסות
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם (פלוס מינוס חצי כפית ואף יותר לכיוון הפלוס).
  • 1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות (2 ס"מ על 2 ס"מ)

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש רחבה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים למשך 5 דקות על אש קטנה.

מוסיפים לסיר את העגבניות הקלופות עם כל המיץ, הסוכר, השום הכתוש ושיני השום, מערבבים ומבשלים למשך 30 דקות נוספות על אש קטנה עם מכסה.

לאחר חצי שעה של בישול מוסיפים את עיגולי הפלפלים החריפים, והפלפל השחור (חריפות הפלפל נמצא בגרעיניו, לכן יש לוודא הכנסת כל גרעיני הפלפל אל הסיר). לבשל למשך עוד שעה 40 דקות עם מכסה כאשר מידי פעם יש לערבב.

במקביל יש לטגן את קוביות החצילים בשמן עמוק. יש לדאוג שהשמן יכסה את כל החצילים בזמן הטיגון, אם יש צורך עשו כמה סבבים כדי לחסוך בשמן. אני מקפיד בדרך כלל לטגן את קוביות החצילים עד שהן משחימות ממש, חציל שלא עשוי טוב יכול להיות מר ולא טעים. בסיום הטיגון הניחו את החצילים על נייר סופג למשך 10 דקות.

לאחר שעה וחצי של בישול רוטב העגבניות העבירו את החצילים אל סיר העגבניות וערבבו בעדינות.

ולאחר שעתיים של בישול מוסיפים את המלח והפפריקה המתוקה. מערבבים וממשיכים לבשל בלי מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים.

 סלט החצילים הכי טעים שהוא קר, ניתן ורצוי להמליח אותו סופית כשהסלט קר ולא רק בזמן הבישול.

הגישו עם לחם טוב ותיהנו….

חסר לכם לחם??? הנה מתכון ללחם מצוין.

שיהיה בתיאבון וספרו איך יצא לכם כאן בתגובות.

לא לשכוח לאכול עם חיוך ושמחה בלב.

באהבה רבה

רפאל

    אז מה בא לך להכין היום

    כמות ל 8 אנשים זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול 2 שעות. סה"כ 2 שעות ו30 דקות. רמה - קל: 2 מתכון סלט החצילים המרוקאי דומה מאוד למתכון של סלט המטבוחה הרגיל, כאן פשוט מוסיפים חצילים מטוגנים. סלט החצילים יכול להיות חריף (רצוי מאוד) או רגיל. מי שלא רוצה בחריפות שיוריד רק את הפלפלים החריפים, כל השאר נשאר אותו הדבר. את ההמלחה אני אוהב לעשות כשהסלט קר, הטעם המתקבל שונה מאוד ולכן עדיף לתת נגיעות של מלח ופלפל בסוף. לסלט החצילים המרוקאי יש שמות נוספים כגון: מטבוחה חצילים, חצילים ברוטב עגבניות ועוד. אז יאללה קדימה למתכון.... כי הוא פשוט מעולה…

    Review Overview

    User Rating: 4.8 ( 3 votes)

    About Refael Adari

    השאר תגובה

    %d בלוגרים אהבו את זה: