קונדיטור וקונדיטוריה

konditorהקונדיטור עוסק בענף הקולינריה בתחום הנקרא מגדנאות או קונדיטאות תחום זה כולל בתוכו מגוון גדול של דברי מאפה וקינוחים שונים:

עוגות, בצקים, מאפים, לחם, שוקולד, קינוחים, גלידות ועוד.

ההבדל בין שף מטבח לשף קונדיטור הוא ההתעסקות בסוגים השונים של חומרי הגלם ובכך שהקונדיטור מתמחה בהכנת מנות אחרונות.

מקורה של הקונדיטוריה היא בצרפת ועד היום המאפיות והקונדיטוריות האיכותיות והנחשבות ביותר נמצאות שם. צרפת היא החלוצה והמובילה בלימודי הקונדיטוריה בעולם.

כמו בתחום האופנה, גם בתחום הפטיסרי ישנן קולקציות, המשתנות בהתאם לטרנדיים העולמיים. קינוח מוכר וקלאסי יכול פתאום להופיע בצבע, צורה או טעם חדש, וכך לקבל פרשנות אחרת לגמרי וזהו תפקידו של הקונדיטור – כל יום להמציא מחדש את המנה האחרונה.

הקונדיטור הוא בעצם סוג של אומן המשלב אלמנטים רבים כגון: אפייה, עיצוב, פיסול, צבע,ריח, מגע וכו'. המנות לרוב יהיו קטנות ועשירות בטעמים מיוחדים ובמקרים רבים יכילו גם כמויות סוכר נכבדות (לא מקצוע לשומרי המשקל שבינינו – הפיתויים רבים יותר מהנחישות לרזות, תאמינו לי).

קונדיטוריה היא אופציה טובה למי שמחפש משהו שונה לעשות ולצאת קצת מהשגרה היום יומית. הרבה אנשים מתחילים את עיסוק זה כתחביב ומהר מאוד הם מבינים שהאהבה שלהם לאפייה מספיק גדולה כדי לקחת סיכון ולעשות הסבת מקצוע.

יש הרבה בתי ספר טובים בארץ (וגם בחו"ל למרחיקי לכת) ללימוד קונדיטוריה. אם זה רק בשביל הכיף, או כדי להפוך למקצוען אמיתי.

למי שלא בטוח ורוצה להתחיל בקטן, אפשר לקחת שיעורי ניסיון או סדנאות קצרות בנושא. למעשה בעולם הקונדיטוריה קיימים תתי תחומים רבים כך שגם הסדנאות יהיו מגוונות:

להלן דוגמאות לסדנאות:

  1. סדנת זילוף
  2. סדנת עוגות ראווה
  3. סדנת בצק סוכר
  4. סדנת שוקולד
  5. סדנת קאפקייקס
  6. סדנת עוגות
  7. סדנת מאפים
  8. סדנת שמרים
  9. סדנת עוגיות
  10. סדנת קינוחים

מכירים עוד סדנאות אנא שילחו לי במייל : info@newjoy.co.il

בדרך כלל לכל סדנה יש את הרמה שלה, לכן כדאי לשים לב איזו סדנה יותר מתאימה עבורכם.

    רשום לנו מהו התחביב האהוב שלך ואולי אנחנו נפתיע אותך

     

    אז למה בעצם כדאי לבחור בקונדיטוריה כתחביב?:

    1. תמיד אפשר לגוון ולבחור תחום שונה ליהנות ממנו. לדוגמה, להתחיל באפיית עוגות ולעבור להכנת ממתקי שוקולד.
    2. זאת אומנות ויצירה לכל דבר
    3. אחרים יכולים לטעום מפרי יצירתכם, וכך לא רק אתם נהנים מהעשייה.
    4. אפשר לאפות ממעט חומרים שיש בבית, וכך ההוצאה שלכם לא חייבת להיות גדולה.
    5. זה תחביב שניתן לחלוק עם אחרים. אפשר לאפות עם המשפחה, החברים או בן / בת הזוג.
    6. אפייה כמו הבישול היא סוג של תרפיה. זמן עם עצמכם בו אתם גם לומדים וגם נהנים
    7. למתמידים והאוהבים באמת – ניתן להפוך את התחביב למקצוע ולהרוויח כסף ולפעמים הרבה.

     סוגי הקונדיטורים:

    1. שוקולטייר
    2. גלסייר
    3. דקורטור
    4. ארט קונדיטור

    חומרי הגלם בהם משתמשים הקונדיטורים:

    1. שוקולד
    2. בצק פריך
    3. בצק רבוך
    4. בצק עלים
    5. בצק בחוש
    6. בצק פילו
    7. בצק תופין
    8. בצק שקדים
    9. בצק סוכר
    10. בצק שוקולד
    11. בצק שמרים

    chokladbollולמי שהמאמר עשה לו כבר חשק ורוצה להתחיל מייד… אתם מוזמנים להיכנס למתכונים של מנות אחרונות באתר New joy למעבר לחצו כאן….. שיהיה בתיאבון.

    ואם לא הרבצתם את החיוך של הבוקר היום אז קדימה אני מחכה. אין אף פעם רגע יותר מתאים מעכשיו.

      אל תישאר מאחור

      הצטרף למאות אנשים שמקבלים עדכונים חמים על כל מה שמעניין

      About Refael Adari

      השאר תגובה

      %d בלוגרים אהבו את זה: