מתכון: מרק אפונה פשוט וטעים

כמות ל 8 אנשים

זמן הכנה 15 דקות, זמן בישול 3 שעות. סה"כ 3 שעות ו 15 דקות רמה – בינוני קל: 4

pea-soupמצרכי בסיס:

  • 500 גר' אפונה יבשה
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 ליטר מים
  • שמן זית לטיגון
  • 1 כפית שטוחה של כמון
  • 1 כפית שטוחה של כרכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

משמנים במעט שמן זית סיר גדול ומטגנים על אש קטנה את קוביות הבצל למשך 5 דקות עד לרמה שהבצל שקוף ומתחיל להזהיב, לאחר מכן מוסיפים את קוביות הגזר וקוביות תפוח האדמה, מערבבים וממשיכים לטגן לעוד 5 דקות. מוסיפים לסיר את האפונה היבשה (כמובן אחרי ששטפתם אותה במסננת), כעת יש להוסיף את התבלינים – כפית שטוחה של כמון, כפית שטוחה של כרכום, כפית מלח וחצי כפית של פלפל שחור. מערבבים את הכל למשך דקה ומוסיפים שני ליטר מים. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש ומגבירים את האש עד לרתיחה. כשהמרק מגיע לרתיחה יש להוריד את האש למינימום, לכסות במכסה ולבשל למשך 2 עד 3 שעות. כמובן שמידי פעם בזמן הבישול יש לערבב. בסיום יהיה אולי צורך להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

כתוספת אפשר לאכול את המרק עם קרוטונים

שיהיה בתיאבון וספרו איך יצא לכם כאן בתגובות.

לא לשכוח לאכול עם חיוך ושמחה בלב.

    אז מה בא לך להכין היום

    כמות ל 8 אנשים זמן הכנה 15 דקות, זמן בישול 3 שעות. סה"כ 3 שעות ו 15 דקות רמה - בינוני קל: 4 מצרכי בסיס: 500 גר' אפונה יבשה 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות 4 שיני שום כתושות 2 ליטר מים שמן זית לטיגון 1 כפית שטוחה של כמון 1 כפית שטוחה של כרכום 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: משמנים במעט שמן זית סיר גדול ומטגנים על אש קטנה את קוביות הבצל למשך 5 דקות עד לרמה שהבצל שקוף ומתחיל להזהיב, לאחר מכן מוסיפים את…

    Review Overview

    User Rating: 4.9 ( 1 votes)

    About Refael Adari

    השאר תגובה

    %d בלוגרים אהבו את זה: