מתכון: סלט מטבוחה חריפה

כמות ל 8 אנשים

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול 2 שעות. סה"כ 2 שעות ו10 דקות. רמה – קל: 2

matbuhaמצרכי בסיס:

  • 10 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות גדולות
  • 3 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים חתוכים לעיגולים עם הגרעינים
  • 1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות של 1/2 ס"מ על 2 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום חתוכות לפרוסות גסות
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם (פלוס מינוס חצי כפית ואף יותר לכיוון הפלוס).

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש רחבה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים למשך 5 דקות על אש קטנה.

מוסיפים לסיר את העגבניות הקלופות עם כל המיץ, הסוכר, השום הכתוש ושיני השום, מערבבים ומבשלים למשך 30 דקות נוספות על אש קטנה עם מכסה.

לאחר חצי שעה של בישול מוסיפים את עיגולי הפלפלים החריפים, והפלפל השחור (חריפות הפלפל נמצא בגרעיניו, לכן יש לוודא הכנסת כל גרעיני הפלפל אל הסיר). לבשל למשך עוד שעה 40 דקות עם מכסה כאשר מידי פעם יש לערבב.

בתום זמן הבישול השני מוספים את המלח והפפריקה המתוקה. מערבבים וממשיכים לבשל בלי מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים.

את המטבוחה רצוי לאכול עם לחם טוב

שיהיה בתיאבון וספרו איך יצא לכם כאן בתגובות.

לא לשכוח לאכול עם חיוך ושמחה בלב.

באהבה רבה

רפאל

    אז מה בא לך להכין היום

    כמות ל 8 אנשים זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול 2 שעות. סה"כ 2 שעות ו10 דקות. רמה - קל: 2 מצרכי בסיס: 10 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות גדולות 3 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים חתוכים לעיגולים עם הגרעינים 1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות של 1/2 ס"מ על 2 ס"מ 3-4 כפות שמן זית 6 שיני שום חתוכות לפרוסות גסות 2 שיני שום כתוש 1 כפית סוכר 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה מתוקה מלח לפי הטעם (פלוס מינוס חצי כפית ואף יותר לכיוון הפלוס). אופן ההכנה: מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש רחבה. מוסיפים את הגמבה…

    Review Overview

    User Rating: 4.85 ( 1 votes)

    About Refael Adari

    השאר תגובה

    %d בלוגרים אהבו את זה: